Vänersborgs Gästhamn

Välkommen till Vänersborgs centralt belägna gästhamn. En klassificerad gästhamn. Gästhamnen erbjuder gästplats med angöring, bom, långsides eller angöringslinor. Gästhamnen har El och Vatten på bryggorna, Bränslebrygga med Septitömning, Servicebyggnad med dusch, toalett och tvätt i direkt anslutning till hamnen. I nära anslutning finns vattenpalats, lekplats, grillplats och Vänersborgs centrum med restauranger, butiker, mysiga café miljöer och många fina promenadstråk för alla. Gästhamnen är belägen mellan Järnvägsbron i norr och Gropbron i söder.

(VHF kanal 9 användes för kontakt med sluss och brovakt)

Gästhamnen ligger mycket nära resecentrum med Tåg/Buss/Taxi, Lokal flygplats 10 min, Internationell flygplats i Göteborg ca 1,5 tim. Bra att känna till vid tillfällig hemresa eller kanske vid  byte av besättning. Det går bra att lämna båten tom under dagar/veckor med bevakning av oss. Kontakta gästhamnskontoret för mer information och läs mer på www.lakevanern.se och www.gasthamnsguiden.se

Välkommen – Porten till Vänern!

Anmälan om ankomst görs genom besök på hamnkontoret snarast efter tilläggning. När hamnkontoret är obemannat används betalautomaten vid hamnkontoret. Vid särskilda behov av gästplats, eller om båten är över 50 fot? Ring för att få plats anvisad, vid behov möter vi upp vid ankomst till Vänersborgs Gästhamn.

Vänersborgs gästhamn

I nära anslutning till gästhamnen finns en liten lekplats för barn, grillplats, restaurang och badhus med äventyrsbad.