Välkommen till Vänersborgs
Gästhamn och Marina

Upplev Vänern och Dalslands kanal 2024

Upplev den ultimata friheten på vattnet genom att hyra en båt för ett lugnt kanaläventyr från lördag till lördag (alternativt dygnvis för Bris V). Glid genom lugna vatten i din egen takt, utforska charmiga landskap och gömda pärlor längs vägen. Med en veckolång hyra har du gott om tid att varva ner, insupa landskapet och skapa oförglömliga minnen med nära och kära.

58°22`38.5”N   12°18`57.6”E

Välkommen till Vänersborgs gästhamn och marina, en fullservicemarina i sjö och regionhuvudstaden Vänersborg. Vänersborg vid Vänerns södra strand, en stad för hela familjen, vattenpalats vid gästhamnen, museum, handel, promenad och badvänligt med många events året om. Vänersborg porten söder och norrut i en av Sveriges vackraste kanalsystem och skärgårdar.
En klassificerad gästhamn.

Hos oss finner du platsen nära vattnet och stadens puls med din båt eller husbil.
Välkommen till vårt hamnkontor för incheckning.
Möjlighet finns att boka plats i gästhamnen via dockspot. 
För mer information och kontakt +46(0)521 – 657 09.

Ladda ner appen Gästhamnar i Vänern med karta och info om Vänerns alla gästhamnar. I appen kan du samla gästhamnsnätter via det digitala klippkortet och få sjätte natten gratis. Finns på App Store och Google Play.

En klassificerad gästhamn. Gästhamnen erbjuder gästplats med angöring, långsides eller angöringslinor. Gästhamnen har El och Vatten på bryggorna, Bränslebrygga med Septitömning, Servicebyggnad med dusch, toalett och tvätt i direkt anslutning till hamnen.

I direkt anslutning till hamnen finns hamnkontoret, tillika båttillbehörsbutik. Här finns det mesta för båtlivet såsom olja, tändstift, bottenfärg, RF skruv, sjökort, flytvästar och tamp i olika storlekar mm. På hamnkontoret finns personal och all den service som förväntas i en gästhamn. Varmt välkomna in till oss med dina frågor när det gäller service, säkerhet och miljö.

Hyr cyklar, kanoter eller båt för
natursköna utforskningar

Från lugna kanotturer till uppfriskande cykelturer eller friheten med en båtutflykt. Oavsett om du letar efter fridfull ensamhet eller ett livligt äventyr, erbjuder våra uthyrningar det perfekta transportsättet för varje upptäcktsresande.